Over mij

Het gaat natuurlijk om de schilderijen maar misschien is het toch leuk om iets van de persoon achter de schilderijen te vertellen: Ik ben Maggie van Achthoven, geboren in Lexmond in 1959. Sinds 2004 ben ik begonnen met schilderen. Ik kwam als hulpverlener veel nood tegen. Op een gegeven moment zocht ik een uitlaatklep en betrad het pad van de schilderkunst. En met plezier; al was het resultaat in het begin niet wat ik wilde, ik vond het vanaf de eerste pennenstreek heerlijk om te doen. Het is een manier geworden om me uit te drukken en tot mezelf te komen. Als bovendien andere mensen genieten van de resultaten, of het raakt hen, dan is dat voor mij een dubbel cadeau. Ik vind het verbeelden met acryl, aquarel en gemengde technieken steeds weer verrassend. Ingewikkelde dingen kunnen soms “simpel” worden neergezet. Een lijn of kleur kan sfeer veranderen. Iets “gewoons” kan ineens “bijzonder” worden op het doek.

Ik schilder in verschillende stijlen en ontwikkel me door voortdurende bijscholing, zoals voorheen les in gemengde techniek en aquarel, en momenteel de portretacademie bij Maaike Kramer in Bilthoven. Ook nam ik enkele malen deel aan de zomeracademie van de vakgroep Beeldende Kunsten van het CNV. Verder ben ik autodidact. Het liefst werk ik vanuit een model of foto en gaat daar met vrije expressie en associaties mee aan de slag. De grootte van mijn doeken varieert. Ik heb al meerdere malen geëxposeerd, onder andere in dorpshuis “Het Bosch” in Lexmond, in verzorgingshuis “Open Vensters” te Ameide en enkele malen in het pand van de Vrij Evangelische Gemeente in Gorinchem. Ook hingen een aantal doeken rondom het thema “wereld in wording” in de Grote Kerk in Leerdam. Verkocht werk is met name te vinden bij particulieren. De schilderijen zijn te koop, de opbrengst is bestemd voor een zendelinge.

Tenslotte; ik waardeer het dat u belangstelling hebt voor mijn werk; dank u wel! Ik hoor graag wat u ervan vindt; als u feedback wilt geven ontvang ik graag uw mailtje.